Snoekbaars Kolossus met Tartar saus
 Snoekbaars Kolossus   Grote bek!

ingredienten

Voor de vis.


Een 90 cm lange, 10 kilo wegende vers gevangen snoekbaars
Verse munt, Citroen, zout, peperkorrels.
Voor de tartar saus:
Mayonaise, Uitje (sjalotje), Kappertjes, Augurk, ansjovis, peterselie, citroensap, zout suiker.

De Tartar Saus.


De kappertjes, augurk, uitje, ansjovis en peterselie in kleine stukjes hakken en door de mayonaise roeren.
Op smaak brengen met de citroensap, zout en suiker.

Buikholte met citroen en munt De barbecue is te klein! Dan maar de kop inhakken
De vis moet niet worden geschubt, hij gaat in zijn geheel op de barbecue.
Citroen in schijfjes snijden en met munt zout en peper in de buik van de snoekbaars stoppen.
Daarna de vis op de barbecue leggen.
De vis was zo groot dat we de achterkant van zijn kop moesten stukhakken en de vis geknakt op de barbecue moesten leggen.
Na 45 minuten omdraaien Na anderhalf uur was hij klaar Vel eraf trekken en serveren maar
Na 45 minuten de vis omdraaien.
Na 1 1/2 uur is de vis klaar.
Het vel eraf trekken en serveren met zout, peper en de tartar saus.