Tweede poging.
De basis is bijna hetzelfde gebleven.
1 kilo lamsvlees.
250 gram lamsvet.
4 tenen knoflook.
1 afgestreken eetlepel grof zeezout.
Alle gemaakte harissa.
Alle gemaakte merguez kruidenmix.
Vanwege de overheersing geen verse koreander gebruikt.
|
Harissa.
3 eetlepels gedroogde chili poeder.
3 tenen knoflook.
3 eetlepels olijf olie.
1 theelepel gemalen koreander.
3 theelepels gemalen karwijzaad.
1 1/2 theelepel komijn.
1 verse rode Madame Chanette peper.
1 verse gele Madame Chanette peper.
De Madame Chanette zonder zaadjes.
|
Merguez kruidenmix.
1 eetlepel komijn.
1 eetlepel kurkuma.
1/2 eetlepel karwij.
1/2 eetlepel koreander.
1/2 eetlepel venkel.
1/2 eetlepel thijm.
1 eetlepel sumac.
1 eetlepel zoete paprika.
1 eetlepel hete paprika.
1 eetlepel chili poeder.
1 eetlepel cayenne.
1 eetlepel Seizoenpeper.
|